УП: ТОКОМ ВИКЕНДА СПРОВЕДЕНА АКЦИЈА АЛКОХОЛ

У оквиру појачане контроле саобраћаја, службеници саобраћајне полиције су у дане викенда, на територији Црне Горе у времену од 18 до 24 часа, реализовали оперативну акцију „Алкохол“. Том приликом, контролисано је 1745 возача на присуство алкохола у организму.

Због управљања возилом под дејством алкохола, регистровано је и санкционисано 122 возача, од чега је због вожње у алкохолисаном стању са више од једног промила алкохола у крви, у складу са законом, лишено слободе и задржано чак 46 возача.

Полицијски службеници ће и у наредном периоду наставити са превентивним али и репресивним активностима и појачаним контролама учесника у саобраћају, са посебним акцентом на контролу возача који управљају возилом под дејством алкохола, како би и на овај начин утицали на неодговорно понашање појединих возача, све у циљу смањења броја саобраћајних незгода са најтежим посљедицама.

Апелујемо на возаче да не управљају возилом уколико су конзумирали алкохол, јер на тај начин угрожавају и свој и животе осталих учесника у саобраћају.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here