УКЛОЊЕНА ЗЕМЉА СА МАГИСТРАЛЕ НА ТОПЛОЈ

Велика количина земље, која се обрушила на пут код аутобуског стајалишта на Топлој, у непосредној близини бензинске станице у изградњи, није изазвала никакву материјалну штету, а није било ни повређених, јер у тренутку обрушавања на дијелу торотара није било пролазника.

Механизација је од јутрос на терену и земља је уклоњена са коловоза и тротоара.

Екипа Службе комуналне полиције и инспекцијског надзора у редовној контроли уочила је обрушену земљу и камен, као и потпоруну ограду на торотару, казала је за РТХН начелница Службе Марија Бошковић.

– О томе је одмах упознат инвеститор бензинске пумпе, која се налази у близини, Радован Мариновић, коме је издат налог да у року од два дана обезбједи локацију, како не би долазило до даљег обрушавања – информише она.

Инвеститор Радован Мариновић потврдио је да га је комунални испектор обавијестио и том приликом послао му и фотографије ситуације на терену, али да нема велике штете, јер су оборена само два сегмента заштите ограде.

– Мислим да смо већ три или четири мјесеца у договору са Општином како регулисати косину, јер нема дозволе за градњу. Да постоји дозвола, ријешио бих то по пројекту. Сада морамо на нивоу локалне управе да сједнемо и договоримо се како рјешавати овај проблем када дођу љепши дани, љето, јер се ово зими не може ријешити – наводи Мариновић.

Он истиче да ће радници очистити земљу и вратити ограду у првобитно стање, јер је то за сада једино што су у могућности.

– У сарадњи са општинским органима и инспекцијом потражићемо најбоље рјешење, како бисмо добили услове за пројекат. Кад направимо пројекат, послаћемо га на овјеру локалној управи и након тога би поступили по том пројекту – објашњава Мариновић.

У Секретаријату за просторно планирање и изградњу појашњавају да је у августу 2020. године поднијет је захтјев за издавање УТ услова за израду техничке документације за изградњу новог објекта на парцели 1418/7 КО Топла.  Овај захтјев је одбијен, јер је увидом у ПУП – ГУР Херцег Новог, утврђено да се предметна локација налази у зони намјена – Површине за пејзажно уређење, а када је ријеч о овој намјени, није дозвољена градња објеката.

Подјсећамо, пројекат изградње бензинске пумпе и пословно-стамбеног објекта коштао је 1,5 милиона еура, започет је прије 15 година, док је изградња пумпе започета прије 5. Планирано је да на прве двије етаже буду пословни простори, трећа и четврта су намјењене за становање, док је на посљедњој етажи планиран ресторан са видиковцем.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here