Укључити што већи број ромске и египћанске дјеце у предшколске установе

Фото: Министарство просвјете, науке и иновација

У просторијама Министарства просвјете, науке и иновација одржан је састанак са представницима jавних предшколских установа из 12 општина који раде са дјецом РЕ популације. Састанку су присуствовали и представници ЈПУ „Наша радост“ из Херцег Новог.

На састанку су презентовани резултати пописа РЕ популације, са посебним акцентом на дјецу до 14 година која нису укључена у васпитно-образовни систем.

Попис  је одрађен као дио пројекта у сарадњи са Министарством рада и социјалног старања, НВО Хелп,  Министарством за људска и мањиска права и канцеларијом Омбудсмана.

-Овом приликом, директори установа су представили изазове са којим се суочавају при укључивању дјеце РЕ популације, а договорени су и наредни кораци и стратегија за њихово интензивније укључивање у предшколске установе, саопштено је из Министарства.

Испред Министарства просвјете, науке и иновација састанку су присуствовале: Весна Пејовић, начелница за унапређење квалитета за предшколско и основно васпитање и образовање и Мартин Пренкочај самостални савјетник I,  а из Министарства за људска и мањинска права Сокољ Бегенај, начелник Одјељења за унапређење и заштиту права Рома и Египћана.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here