Уклањање растиња на магистрали у Каменарима и постављање сигурносне мреже

На магистралном путу у Каменарима у току су припреме за постављање мреже која ће спријечити одроњавање камења са падине на саобраћајницу.

-На позив МЗ Каменари из предузећа „Чистоћа“ ангажовали су камион и раднике за одвоз зеленила и чишћење дијела пута на кривини прије скретања за цркву Свете Неђеље. На том дијелу магистралног пута уклања се растиње ради постављања сигурносне мреже која спријечава одроне и падањ камења на магистралу, саопшптили су из тог предузећа.

Због радова, саобраћај се на тој дионици одвија једном траком наизмјенично.

2 COMMENTS

  1. Na magistrali u HN na adresi Dr. J. Bijelića 30 Topla se nalazi potporni zid koji je skroz napukao jer je pravljen bez trunke armature. Zid se naherio i pitanje je dana kada će pasti. A pašće direktno na uzani trotoar uz magistralu koji vodi prema Domu zdravlja i autobuskom stajalištu lokala koje je za sada samo „na divljaka“dok se ne napravi pravo stajalište. Tender je raspisan. Interesantno da je kraj tog mjesta proljetos bila rekonstrukcija magistrale iznad crkava i groblja na Toploj – niko nije bacio oko na taj potporni zid. Izgleda da prvo mora da zid padne i zgniječi nekog prolaznika da bi se preduzela akcija… To mjesto se vidi i na google earth, snimak je iz 2016. Tada je zid bio gusto obrastao bršljanom. Bršljan je ljetos bio skinut pa se nagnuti zid utoliko bolje može vidjeti. Hvala na objavljivanju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here