УКИДАЊЕ МАСКИ У ШКОЛАМА ПОСЛЕДЊА ОПЦИЈА, О ТРАЈАЊУ ЧАСОВА НАРЕДНИХ ДАНА

У наредним седмицама биће размотрена могућност да трајање часова у школама буде враћено на 45 минута, казао је директор Института за јавно здравље Игор Галић, а потом додао да је укадање маски у школама посљедња опција јер се дјеца не вакцинишу.

Идеју да се часови врате на уобичајено трајање подржавају и просвјетни радници, казао је предсједник Синдиката просвјете Радомир Божовић и истакао да ће тада припремити дјецу и измијенити организацију у школама.

Др Галић је за РТЦГ објаснио да пратеимо епидемиолошку ситуацију која стабилнија, чему доприноси и топлије вријеме, те да ће у наредним седмицама размотрити мјере са Министарством здравља и представницима Министарства просвјете, науке, културе ис порта. Тврди да је укидање маски у школама последња опција.

– Нисмо досегли ниво вакцинације који би нам омогућио да се опустимо. Знамо да се дјеца нижег узраста не вакцинишу, тако да морамо заштити њихово здравље, а када то упоређујемо са дискотекама, у њих иду одрасли који могу да се вакцинишу, казао је Галић.

Предсједник Синдиката просвјете Црне Горе Радомир Божовић каже да су ученици ускраћени због трајања часова 30 минута јер нема времена да се ново градиво утврди на прави начин. 

Нада се да ће се до краја године часови вратити на 45 минута.

– До краја нам је остало два мјесеца. Има шансе да се вратимо на 45 минута. Припремили бисмо дјецу и прилагодили организациони процес. Школе су се свакако од 1. септембра припремале на то, казао је он и додао да просвјетни радници то желе.

Сматра да су се просвјетни радници потрудили да дјеца много не пропусте и да су успјели у томе.

– Све ово утицало је на дружење, социјализацију, психички развој дјеце, али са стране знања нијесу били превише ускраћени, казао је Божовић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here