Ухапшено 56 возача због управљања возилом под дејством алкохола

Фото: Илустрација

Током претходног викенда, од 25. до 28. августа, на црногорским путевима евидентиране су 62 саобраћајне незгоде, у којима је једно лице смртно страдало на територији општине Херцег Нови, док је девет лица задобило тешке, а 18 лица лаке тјелесне повреде, саопштили су из Управе полиције.

како наводе, у истом периоду, припадници саобраћајне полиције су у оквиру репресивних активности поднијели 185 прекршајних пријава, издали 1.200 прекршајних налога, одузели 28 пари регистарских ознака и исто толико возила искључили из саобраћаја, док су лишили слободе 56 возача због управљања возилом под дејством алкохола, од чега 17 возача у Подгорици, осам у Будви, пет у Котору и четири у Пљевљима.

Спроводећи појачане планске активности полицијски службеници Одјељења безбједности Тиват ухапсили су Г.Р. (47) из тога града који је возилом управљао под дејством алкохола у организму у концентрацији од 3,59 г/кг. Њему је судија за прекршаје изрекао казну затвора у трајању од 51 дан.

Колашинска полиција ухапсила је возача Р.К. (32) који је контролисан у мјесту Баковићи и утврђено је да је возилом управљао под дејством алкохола у организму у концентрацији од 2,60 г/кг. Надлежни судија за прекршаје је изрекао казну затвора за ово лице, у трајању од 30 дана.

Затим, припадници Одјељења безбједности Никшић су лишили слободе Д.Д. који је управљао возилом под дејством алкохола у организму у концентрацији од 2,76 г/кг. Њему је судија за прекршаје изрекао казну затвора у трајању од 15 дана.

Такође, у Никшићу је ухапшен и возач Б.Б. код којег је утврђено присуство психоактивних супстанци у организму – кокаин, крек-ЦОЦ, марихуана, хашиш – ТХЦ.

Приликом прегледа лица пронађена је мања количина опојне дроге кокаин. Санкционисан је и због прекршаја из Закона о спречавању злоупотребе дрога.

Осим тога припадници барске полиције су у данима викенда, због управљања возилом под утицајем психоактивних супстанци, лишили слободе возаче С.К. (36) и Р.М. (24). С.К. је санкционисан сходно Закону о безбједности саобраћаја на путевима, док су код Р.М. прегледом пронађена и три мања пвц паковања са садржајем за који се сумњ да је опојна дрога кокаин. Он је санкционисан сходно Закону о безбједности саобраћаја на путевима, као и сходно Закону о спречавању злоупотребе дрога.

Полиција је и у Шавнику санкционисала шест возача који су управљали возилима под дејством алкохола, од којих је један лишен слободе.

У Бијелом Пољу су такође спроведене појачане активности контроле учеснка у саобраћају те су полицијски службеници контролом рада мобилних радника, односно дигиталних и аналогних тахографа у теретним возилима којима су управљали, након установљених неправилности, привремено одузели двије картице возача јер је утврђено да је возач који је контролисан у тренутку управљања теретним моторним возилом користио картицу другог возача. Полиција је поднијела прекршајну пријаву против једног правног лица и уручила 10 прекршајних налога због непоштовања прописа у вези са радним временом и паузама у раду мобилних радника. Активности овог типа припадници полиције ће наставити и у наредном периоду у циљу подизања нивоа безбједности на црногорским путевима.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here