Ухапшена особа која је подметнула 10 пожара на територији Херцег Новог

Службеници Управе полиције у Херцег Новом су, предузимајући интензивне активности на расвијетљавању више случајева изазивања пожара на територији овог града, идентификовали особу која је подметнула 10 пожара.

Због сумње да је извршио 10 кривичних дјела иазазивање опште опасности херцегновска полиција је лишила слободе Л.Р. (19) из Херцег Новог.

Л.Р. је, како се сумња, од 24. јула до 8. августа 2022. године, извршио наведена кривична дјела на начин што је у десет наврата подметнуо пожаре у дијелу херцегновског залеђа, уз регионалне путеве, палећи ниско и високо растиње, услед којих је наступила већа материјална штета. Пожаре је у континуитету изазивао у насељима Њивице, Жвиње, Суторина, Поди, Камено, на Мокринама, Ситници, у Зеленици и Кумбору.

На локализовању наведених пожара, поред Службе заштите и спашавања Херцег Нови, активно су учествовали службеници Директората за ванредне ситуације и Војске Црне Горе који су подршком из ваздуха гасили пожаре на Жвињама и околним селима Херцег Новог.

Значајно је истаћи да је у наведеном периоду, приликом предузимања активности из надлежности полиције, остварена одлична сарадња и вршено континуирано размјењиване података са припадницима Службе заштите и спашавања Херцег Нови, као и са грађанима, како би се предметни догађаји свеобухватно ријешили.
Осумњичени ће уз кривичну пријаву бити приведен државном тужиоцу у Основном државном тужилаштву у Котору на даљу надлежност, саопштено је из Управе полиције.

Како је за РТХН потврдио Митар Тадић, руководилац Станице криминалистике херцегновског Центра безбједности, у претходном периоду су интензивно радили на расвјетљавању ових догађаја.

-Лице које је изазвало десетак пожара на територији општине Херцег Нови од залеђа Њивица, Жвиња, на Каменом, Подима, до Зеленике и Сасовићима је пронађено, лишено слободе и процесуирано надлежном тужилаштву. Активности које су се спроводиле претходних дана су биле свеобухватне и континуиране, у сарадњи са Службом за ванредне ситуације, ватрогасном службом и локалним становништвом, грађанима који су нам свеобухватно помогли на расвјетљавању овога догађаја и откривању починиоца.

За сада немају сазнања да има још пиромана, ни да је Л.Р. имао помагаче, казао нам је Тадић.

-Стање на терену са оперативним саставом униформисане полиције и другим службама локалне самоуправе се прати, тако да уколико у наредном периоду опет буде неких интензивнијих пожара ми ћемо се укључити, као и до сада, и радити на свеобухватном обезбјеђењу имовине и сигурности грађана. Како је криминалистичком обрадом утврђено починилац није имао помагаче, већ је сам вршио ова кривична дјела.

4 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here