Угоститељи настављају протест, од понедељка обустава рада и током вечере

Угоститељски радници Института Игало од понедељка ће наставити протесте али ће поред једночасовне обуставе рада за  вријеме ручка то урадити и током вечере од 18 до 19 сати, јер им ниједан захтјев није испуњен до петка 26. маја, како су тражили.

То је за РТХН, након састанка који су одржали запослени у тој установи, казао представник угоститеља Раде Миљанић, наводећи да им је доста неиспуњених обећања.

-Тражимо да нам одмах исплате двије зараде  и не желимо више да живимо у ишчекивању када ћемо добити зарађени новац.  Захтијевамо од Владе да хитно да сагласност на Колективни уговор који смо предали у исто вријеме када и запослени у РТЦГ. Наш Колективни још није стигао на дневни ред Владе а њихов је усвојен, казао је Миљанић.

Наводи да су то два основна захтјева јер се агонија продужава а трошкови на основу судских поступака расту, а самим тим и дуговања Института.

Подсјећамо, запослени су тек прије осам дана примили јануарску зараду. Менаџмент им дугује још три а ускоро ће на наплату доћи и мајска плата. Из те установе је упућен захтјев Влади за исплату аванса у износу 1, 25 милиона еура. Премијер Дритан Абазовић казао је на јучерашњем састанку Владе да ће средства за Институт бити оперативна почетком наредне седмице на електронској или у четвртак на редовној сједници Владе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here