“УГОСТИТЕЉИ ЦРНЕ ГОРЕ”: ТРЕБА НАМ РАДНИКА ЗА СЕЗОНУ, ПРИОРИТЕТ ДОМАЋА РАДНА СНАГА

Дефицит радне снаге додатна је отежавајућа околност у припреми туристичке сезоне, истичу из НВО „Угоститељи Црне Горе“ и позивају суграђане да се пријаве за сезонски посао.

-Нашу НВО контактирао је велики број угоститеља који још не могу да нађу домаћу радну снагу, којима желе да дају приоритет умјесто странаца. Зато желимо да подстакнемо и охрабримо све који траже сезонски посао да се пријаве на е-маил [email protected] или позивом на број 068/044-488, како би ово љето искористили да сви заједно зарадимо, свјесни ударца на наше буџете како кућне, тако и државног, због краха главне љетње сезоне прошле године.

Позивају и привреднике који не могу да дођу до домаће радне снаге да им се обрате за помоћ како би покушали заједно да нађу најбоље рјешење.

-Наш циљ је да током љета запослимо што више домаћих радника и на тај начин дамо допринос смањену незапослености, бољем пуњењу буџета јер је привреда та која доноси новац за финансирање здравственог, образовног и осталог јавног сектора, наводе у саопштењу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here