УГОСТИТЕЉИ ЦГ: ХОЋЕ ЛИ МИНИСТАРКА ЗДРАВЉА У ПОНЕДЕЉАК НА ПРОТЕСТ МУЗИЧАРА?

Невладина организација „Угоститељи Црне Горе“ упутила је саопштење поводом најаве министарске здравља да ће присуствовати протестном скупу у Подгорици против мањинске Владе. Саопштење преносимо интегрално:

-Згрожени смо најавом министарке здравља Јелене Боровинић-Бојовић, да ће присуствовати вечерашњем протесту са колегама министрима из  Владе који су нас пред Нову годину буквално затворили због епидемиолошке ситуације у земљи.

С обзиром на то да особа на челу институције која доноси здравствене мјере против коронавируса, намјерава прекршити исте, којима се између осталог строго забрањују јавна окупљања, сматрамо да су и све остале мјере за сузбијање пандемије корона вируса које је Институт за јавно здравље Црне Горе донио, овим и формално обесмишљене.

Наиме, новим мјерама предвиђено је да угоститељски објекти у Црној Гори могу радити до поноћи, без музичког програма уживо или ди -џеј-ева.

Отказане су и прославе дочека Нове године, помјерен почетак школске године, а министар финансија Милојко Спајић саопштио је да ће очекивани губитак током празника бити 50 милиона еура.

Незадовољни тренутним мјерама музичари су за понедељак у подне најавили протест па позивамо министарку здравља да присуствује и том скупу.

Немамо ријечи за такво понашање министарке здравља и осталих чланова Владе који на овај начин показују гдје су им грађани и привреда те да када су у питању њихови сопствени интереси не поштују мјере које они донесе, наведено је у саопштењу НВО „Угоститељи Црне Горе“.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here