УЦГ: Акредитован први заједнички мастер интердисциплинарни студијски програм

Фото УЦГ: Поморски факултет Котор

Агенција за контролу и обезбјеђење квалитета високог образовања  (AKOKVO) одобрила је акредитацију првог заједничког мастер интердисциплинарног студијског програма на енглеском језику под називом Заштита и управљање морском средином у оквиру Поморског факултета Котор (ПФК), саопштено је из Универзитета Црне Горе.

Програм је резултат координаторског Erasmus  + CBHE  пројекта PFK-a  „Development of Regional Joint Master Program in Maritime Environmental Protection and Management – MEP&M“-619239-ЕПП-1-2020-1-ME-EPPKA2-CBHE-JP  и обухвата сарадњу Универзитета Црне Горе са универзитетима „Aleksander Moisiu“  у Драчу и  „Ismail Ćemali“  у Валони.

Напомињу да је  ријеч је о првом заједничком мастер програму на Универзитету Црне Горе и још једном од студијских програма Универзитета у склопу којег  ће студенти похађати наставу и полагати испите на енглеском језику. Трајање овог мастер програма је четири семестра, у обиму од 120 ECTS, уз спровођење програма издавања заједничких диплома.

Универзитет Црне Горе остаје посвећен унапређењу квалитета образовања, проширењу студијских програма, усмјеравајући се на интердисциплинарност, како би се ефикасније одговорило на динамичне захтјеве модерног друштва и повећавала међународна видљивост институције, наведено је у Саопштењу Универзитета Црне Горе.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here