УЧЕСТВУЈТЕ У ДЈЕЧИЈОЈ МАШТОВИТОЈ ФЕШТИ

Туристичка организација Херцег Нови, организује “Дјечију маштовиту фешту” у оквиру пројекта „ВОНДЕР“. Циљ пројекта који се финансира из Европске унија је промоција побољшања и развијања нове понуде за дјецу кроз повећање атрактивности и конкурентности дестинације.

У недељу, 07.11. биће организован “Дјечији едукативни дан”. Окупљање најмлађих учесника је на Шкверу код Твртковог споменика у 11 часова. Планирано је да “Одред извиђача Орјен” и његови најмлађи чланови обучавају своје другаре основама чворологије и слања порука заставицама. Након тога, малишани ће уз асистенцију аниматора и употребу мапе, обићи херцегновске тврђаве и Стари град у потрази за изгубљеним дијеловима мистериозног предмета које ће након успјешног завршетка потраге сви заједно саставити и доћи до рјешења. У току трајања активности дјеца ће чути основне информације о тврђавама и Старом граду. Планирано је да се догађај заврши до 14:30 часова.

Наредног викенда, у суботу 13. новембра малишани ће имати прилику да учествују у двочасовној активности “Град, спорт и ја” у парку испод Титове виле. У 11 часова је окупљање дјеце, а са професором физичког васпитања учествоваће у спортским дисциплинама и штафетним играма. Истог дана од 15:00 до 17:00 часова у Градској кафани биће организована “Мала маштовита кужина” у којој ће најмлађи Новљани, уз асистенцију искусног едукатора правити и украшавати медењаке са јесењим мотивима. За најљепше украшене медене колачиће слиједи награда. Број дјеце за поподневни дио догађаја је ограничен, па се родитељи моле да своје малишане пријаве путем телефона 068 466 274.

У недељу 14.11. 2021. од 11 часова “Мој мали циркус” гостоваће на Тргу Николе Ђурковића. Малишани ће уживати у дружењу са  кловновима, „Мицкеј“ и „Мини Маус“ и имаће прилику да се опробају у караокама или да ураде “фејс пејтинг” те да учествују у представи “Ухвати балон од сапунице”.

Освјежење је обезбјеђено за све мале учеснике током сваког дана трајања Дјечије маштовите феште. Такође, у оквиру догађаја, Туристичка организација Херцег Нови је у сарадњи са стручним лицима креирала и први водич кроз град, који садржајима прилагођеним дјеци.  Брошура ће бити промовисана током свих дана дешавања, а сви учесници ће је добити као поклон.

Позивамо све заинтересоване малишане од 7 до 14 година да узму учешће у Фешти и буду дио креирања и промоције диверзификоване туристичке понуде града по мјери дјетета.

Све активности ће бити фотографисане и снимане у циљу развоја Херцег Нови као дјечије дестинације, а  материјал ће користити Туристичка организација Херцег Нови у промотивне сврхе.

У случају лошег вемена, активности ће бити одложене за наредни викенд али ћемо о томе благовремено обавијестити. Догађај ће се одржати у складу са важећим епидемиолошким мјерама.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here