Ученици ОШ „Дашо Павичић“ отпутовали у Словенију

У оквиру пројекта  „Европско село“  девет ученика и два наставника Основне школе „Дашо Павичић“  отпутовали су јутрос у Словенију  гдје ће представити своју образовну установу, град и државу.  

Пројекат се реализује и преко платформе еTwinning, која је намјењена наставницима и ученицима земаља Еврпоске уније, као и земаља у окружењу које учествују у програму Ерасмус+. Учешће у пројекту је одобрила Национална организација за подрушку из Црне Горе.

Током боравка у Словенији ученици школе са Топле посјетиће „Кућу Европске уније“ у Љубљани а затим и партнерску школу у Крању са којом сарађују већ пет година.

Завршна манифестација је планирана 12. маја у Радовљици.

У Словенији ће школу, град и државу представити Огњен и Марија Тепавчевић, Михајло Влаховић, Барбара Црнић, Дариа Илић, Леа Јанчић, Милица Виторовић, Анастасија Дедић и Валентина Јаха. Са њима су отпутовале наставнице Марина Дедић и Верица Ковачевић. 

Пут је финансирала школа уз велику помоћ Општине Херцег Нови, Секретаријата за културу и образовање, Културно умјетничких друштава Слога и Игало као и новских привредника.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here