Ученици деветог разреда иду на екскурзију

Фото: илустрација

Након двије године забране школских путовања, ова генерација ипак ће имати матурску екскурзију којом ће означити крај образовања у основној школи. Од одлуке ИЈЗ да буду дозвољени излети и  екскурзије, управе школа су имале мало времена да организују путовања, али су успјели да нађу рјешења.

Ученици деветог разреда ОШ „Орјенски батаљон“ жељели су да посјете Београд, али је било мало времена за организацију таквог путовања. Ипак, Савјет родитеља, ученици и управа школе нашли су рјешење, па ће мали матуранти ићи на четвородневну екскурзију.

– Имаће два ноћења на Златибору и једно на Жабљаку, а екскурзија ће бити организована од 16. до 19. маја. Било је неизвјесно хоће ли уопште бити путовања за њих, а онда и мало времена за организацију. Надамо се да ће уживати на Златибору и Жабљаку, а свако ће имати шта да виде, казала је директорица школе Наташа Франић.

Полуматуранти ОШ „Илија Кишић“ такође ће имати четвородневну екскурзију током које ће обићи културно – историјске споменике Црне Горе.

– Полазак је предвиђен 12., а повратак 15. маја. Ученици ће имати прилику да обиђу манастир Морачу, Плавско језеро, Алипашине изворе, Ђурђеве ступове, посјетиће Пљевља и тамошње споменике културе, Црно језеро на Жабљаку гдје је и предвиђено ноћење, казала је директорица школе Снежана Мирковић.

Сличном рутом ће и ученици деветог разреда ОШ „Дашо Павичић“. Они ће имати тродневну екскурзију од 17. до 19. маја кроз Црну Гору. Ноћења су такође планирана на Жабљаку.

Свршени основци школе „Милан Вуковић“ ићи ће на дводневно путовање 11. маја. Ноћење је у хотелу на Жабљаку, а ученици ће имати водича за обилазак Црног језера, Савиног кука. У повратку ће у Подгорици обићи Дукљу, такође уз пратњу водича.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here