Ученице ОШ „Дашо Павичић” прве, “Милана Вуковића“ друге на школском првенству

Херцегновски основци у новој сезони Школског првенства Црне Горе настављају са постизањем одличних резултата у кошарци за дјевојке. Након одржаних општинских и регионалних такмичења, до завршнице 40. Школског првенства Црне Горе стигле су дјевојке из ОШ „Дашо Павичић” у кошарци и ученице ОШ „Милан Вуковић“ у баскету  3×3, за ученике седмог, осмог и деветог разреда.

На завршном турниру у Подгорици, кошаркашице ОШ „Дашо Павићић” одбраниле су шампионску титулу из прошле сезоне и наставиле серију одличних резултата ранијих генерација.

У полуфиналу дјевојке Жељка Милићевића побједиле су екипу ОШ „Салко Аљковић” из Пљеваља 25:8, а затим су у финалу потврдиле доминацију побједом на екипом ОШ „Др  Драгиша Ивановић” из  Подгорице 21:14.

Прво мјесто и титулу првака Црне Горе освојиле су: Сања Ђуровић, Тамара Шћекић, Сања Љубисављевић, Петра Сучевић, Маша Саламадија, Сара Вељић, Анђела Кокот, Нина Мандић, Тијана Спаић и Николина Чубрило.

На завршном турниру солидне су биле и ученице ОШ „Милан Вуковић”, које су у баскету 3×3 освојиле друго мјесто.

У полуфиналу су поражене од екипе ОШ „Др Драгиша Ивановић” (Подгорица) резултатом 4:3, а у утакмици за друго мјесто побједиле су екипу ОШ „Салко Аљковић” 6:1.

Тренер екипе наставник Бранко Рашовић истиче да је организатор такмичења  превидио нерегуларност екипе из Подгорице и на тај начин онемогућио његов тим да оствари бољи резултат.

Друго мјесто на турниру освојле су: Јована Антуновић, Ања Аџић, Сара Прлаиновић и Лаура Бенуси.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here