Убједљив тријумф Црне Горе против Француске

У Каљарију није било изненађења. Ватерполо репрезентација Црне Горе постигла је и другу побједу на “Сардинија купу”, против Француске 17:11 (5:1, 4:2, 3:5, 5:3).

Изабраници Владимира Гојковића су против селекције чија је земља домаћин Олимпијских игара 2024. године у већем дијели утакмице били изузетно чврсти у одбрани и одлучни у нападу. Након прве четвртине било је 5:1. У друго дијелу је задржан висок ритам у оба смјера, па је резултат био 9:3 за Црну Гору. Трећим голом Марка Мршића и првим Владана Спаића Црна Гора је повела 11:3, Француска је стигла до 7:11, није искористила и петерац у овом периоду, али побједа Црне Горе није долазила у питање.

Стријелци за Црну Гору: Мршић 5, Ђурђић и Аверка по 3, Видовић 2, Спајић, Ђ. Радовић, Мачић и Перковић по гол.

Голове за Француску су постигли Бодегас 3, Буе и Нардон по 2, Живковић, Саудадие, Марион-Верну и Де Нарди по један.

Сутра, у последњем трећем колу, реперезентација Црне Горе од 19.00 сати  игра са домаћином турнира, репрезентацијом  Италије

Турнир се игра у циљу припрема за Европско првенство у Хрватској од 4. до 16. јануара у Дубровнику и Загребу. Подсјећамо да ће Црна Гора на Европском првенству играти у групи са домаћином Хрватском, Шпанијом и Француском. Двије селекције ће у четвртфинале, а двије ће у осмини финала играти са селекцијама из групе у којој се налазе Србија, Њемачка, Малта и Израел.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here