У ЗНАК ПОДРШКЕ ОСОБАМА СА АУТИЗМОМ ЗГРАДА ОПШТИНЕ ОСВЈЕТЉЕНА ПЛАВОМ

Зграда Општине у плавом, у знак подршке особама са аутизмом

Поводом Свјетског дана особа са аутизмом, зграда Општине Херцег Нови вечерас је освјетљена плавом, а тако ће бити и наредне двије вечери, до понедељка. То је само један од начина да се искаже подршка и разумјевање за особе са поремећајима из аутистичног спектра, а плава је одабрана као званична боја и симболише пријатељство али представља и њихове недодирљиве свјетове у којем крију своје радости.

Локална управа се придружила кампањи обиљежавања овог датума на позив невладине организације „Нова шанса у Новом“, како би послали поруку да су проблеми, потребе и могућности особа са овим сложеним развојним поремећајем тема којом треба да се бави шира заједница.

На основу резолуције УН из 2007. године, Свјетски дан особа са аутизмом се обиљежава 2. априла, подстичући државе да предузму мјере за подизање свијести о људима са аутистичним поремећајем.

Представља један од седам званичних здравствених дана Уједињених нација. Додатан је повод за окупљање организација широм свијета које се баве питањем аутизма са циљем да помогну истраживању, дијагнози, лијечењу и прихватању оних којима је овај поремећај дијагностификован.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here