У вртићу у Бијелој биће санирана купатила и кров

Министарство просвјете буџетом за 2023. годину опредјелило је средства у висини од 105 хиљада еура за ЈПУ „Наша радост“ за санацију купатила и крова у васпитној јединици Бијела.

Како је за РТХН казала директорица Тамара Живановић, Управни одбор ове просвјетне установе састаће се крајем мјесеца, како би се договорили око измјене плана јавних набавки.

Тамара Живановић, директорица ЈПУ Наша радост

– У припреми је тендерска документација, након израде објавићемо тендер. Надамо се да ће радови почети у јануару 2024. године, да ће све проћи у најбољем реду и да ћемо заиста имати некога ко ће се јавити на тај тендер. Прве радове, бар што се тиче санације крова, очекујемо у јануару. Уколико буде могућности, одрадићемо и купатила, уколико не буде, сачекаћемо љетњу сезону 2024. године – наводи она.

Живановић истиче добру сарадњу са Агенцијом за изградњу и развој града, по чијем ће пројекту, израђеном још прије двије године, бити урађене санације у Бијелој.

– Првобитним пројектом била је укључена и санација кухињског блока у васпитној јединици Бијела. Међутим, због великог износа средстава које Министарство није могло да обезбједи у овој години, одлучено је да то само буду купатила и кров, што нам је заиста приоритетно – прича Живановић.

Из ЈПУ „Наша радост“ двије године су од Министарства тражили средства за неопходне санације у Бијелој, подсјећа Живановић и додаје да ће бити санирана два купатила за дјецу, једно за запослене и кров који прокишњава.

– Настављамо са унапређењем услова у којима бораве дјеца заједно са запосленима. Надамо се да ће наши суграђани и родитељи дјеце, првенствено која долазе у Бијелу, бити задовољни када се заврше радови – поручила је Живановић.

Подсјећамо, током ове године у васпитној јединици у Игалу завршена је санација кухиње и постављен нови гардеробер, док су на Топлој реновирана купатила и обновљена фасада.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here