Kомунално – стамбено предузеће: Поправљена јавна расвјета на више локација

Радници сектора одржавања јавне расвјете ангажовани су на поправци расвјете испод Дворане Парк. Цијела линија је била ван функције због квара, тако да ће ускоро поправити и поставити стуб на фреквентом подручју које повезује Дворану Парк и Улицу Бата Крста Вранковића.

Ускоро ће бити постављен расвјетни стуб који је раније постојао поред степеништа испод Парка Бока, казао је за РТХН Рајко Чепрнић из Сектора за управљање јавном расвјетном у Комунално стамбеном предузећу:

– Прије неколико дана, десио се кратак спој на инсталацијама, које су постављене дубоко у разводној кутији. Посао је захтјеван  јер је потребно да се приђе кабловима и да урадимо спојнице на мјесту гдје је некада и био стуб јавне расвјете и настојаћемо да га вратимо, тако да ће прилаз Дворани са доње стране и просторијама РТХН бити освјетљен, појаснио је Черпнић.

У посљедње вријеме реконструисан и поправљен је већи број расвјетних тијела у Општини Херцег Нови.

– Радили смо и нове расвјете, ваздушне линије. Након извјесног времена отклоњен је квар на јавној расвјети на Станишића Дубрави. Имали смо проблем на линији. Када смо открили гдје се налази, успјели смо да отклонимо оштећење и сада функционише расвјета у том дијелу града, навео је Чепрнић.

Лакше се подноси посао на терену, за разлику када се радило и на тропским температурама ваздуха:

– Имаћемо још расвјете да се ради, на Каменом, Ублима, да се реконструише, као и да се ради расвјета у селу Жлијеби. То је у плану.

Урађен је један дио расвјете код Основне школе „Дашо Павичић“ на Топлој. Постављено је шест нових стубова, преко пута спортског терена код школе. Требало би да се уради и други крак, између дворишта школе и вртића „Наша радост“, како би се освијетлио тај дио града у којем се крећу дјеца и родитељи који долазе по њих, најављује Чепрнић.

Подсјећамо, изградњу јавне расвјете са источне стране ОШ „Дашо Павичић“ на Топлој  финансира Општина Херцег Нови, а изводи Комунално стамбено предузеће Херцег Нови.

Запослени у Сектору за управљање јавном расвјетом Комунално – стамбеног доо, завршили су на магистралној трећој траци поправак и замјену лед лампи. Поправљено је пет комада лед лампи, док је замјењено четири комада. Лед лампе су јачине 90 w.

Између осталог, завршили су монтажу и три магистрална стуба висини девет метара, са лед лампама јачине 90 w на дијелу магистралног путу и на Подима.

Из Комунално – стамбеног предузећа информишу да је у функцији око 97 одсто укупно инсталисане јавне расвјете на подручју Општине Херцег Нови.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here