У току санација степеништа Луке Матковића

Санација степеништа Луке Матковића, које спаја улице Саве Ковачевића и Прве бокешке бригаде започета је прошле седмице. Пројекат је вриједан око 70 хиљада еура, а радове изводи фирма БК Вајс.

Како за РТХН информише Никола Самарџић из Агенције за изградњу и развој, која у реализацији овoг пројекта има улогу надзора, радови ће трајати оквирно до половине марта, евентуално мало дуже у случају временских непогода.

Никола Самарџић, Агенција за изградњу и развој града

– Биће урађена потпуна реконструкција степеништа, од изградње нове јавне расвјете, поплочавања каменом до постављања нових ограда. У доњем дијелу, на самом Шеталишту, биче пресложен стари камен и касније фугован, тако да ће то стварно бити одлична пјешачка стаза и степениште, које ће бири сређено и до прољећа ће бити готово, односно за ову сезону биће спремно – наводи он.

На Шеталишту ће, уз преслагање старог камена, бити постављена и камена међа.

На тендеру је изабрана фирма Бокић ДОО, која је због посла са каменом ангажовала БК Вајс. Ријеч је о локалној фирми, која је била ангажована на реализовању више пројеката у Херцег Новом, подсјетио је Самарџић.

– У последњих мјесец у Бјелским Крушевицама одрађен је потпорни зид, који је био мало оронуо због саобраћаја и тешких камиона. На пут у Репајима, који води до Бјелских Крушевица, на пар мјеста дошло је до оштећења. Први дио у дужини од 32 метра смо санирали. У наредном периоду биће санирани још неки дјелови, тако да је ова фирма урадила одличан посао. У претходних мјесец и нешто урађене су и степенице на Шпањоли, које повезују дио насеља иза Шпањоле до Топле у дужини од неких 60 метара – казао је он.

Самарџић је похвалио све извођаче радова које је ангажовала локална управа и истакао да ће сви који радове завршавају у договореном року увијек радити за Општину.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here