У току позив за бесповратнa средства за подршку женском и предузетништву младих

Министарство економског развоја и туризма у сарадњи са Министарством финансија, уз подршку Делегације Европске уније у Црној Гори, објавило је Позив за додјелу бесповратних средстава у оквиру грант шеме “Унапређење конкурентности малих и средњих предузећа кроз подршку женском предузетништву и предузетништву младих”, подсјећају из општинског Секретаријата за економски развој и туризам.

Грант шема ће пружити подршку пројектима који за циљ имају јачање капацитета микро, малих и средњих предузећа (ММСП) у власништву жена и у власништву младих, кроз директну грант подршку, са циљем доприноса економском расту.

На позив се могу пријавити ММСП у власништву жена, ММСП у власништву младих, иновационо-предузетнички центар, пословно-технолошки инкубатор и центар за трансфер технологија дефинисани Законом о иновационој делатности, као и НВО које се баве областима развоја пословања, женског предузетништва, предузетништва младих, промоције извоза итд.

С тим у вези, позивамо сву заинтересовану јавност да присуствује информативним сесијама у циљу упознавања са главним карактеристикама позива и начином аплицирања.

Рок за подношење сажетака пројеката је до 27. децембара.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here