У ТОКУ ИЗГРАДЊА ПРИМАРНОГ КАНАЛИЗАЦИОНОГ КРАКА У МЗ БАОШИЋ

У Мјесној заједници Баошићи започето је рјешавање дугогодишњег проблема канализационе мреже у појединим дијеловима насеља. У току је изградња примарног крака канализације у Горњим и Доњим Водицама.

На тендеру је прихваћена као најповољнија, понуда фирме Tемко у висини од 55 хиљада еура.

Како је за РТХН казао предсједник МЗ Баошић Ђуро Цвјетковић, ријеч је о уградњи колекторсkих цијеви у дужини од око 600 метара.

– Након изградње тог примарног крака, очекујемо да у што краћем року започнемо израду и секундарних кракова, јер они морају да буду спојени на примарни. Пројекти за све секундарне кракове су завршени и реводивани. Преостало је да урадимо противпожарни и елаборат заштите на раду. Тиме бисмо комплетирали документацију и послали је ресорном Секретарија, како би добили грађевинске дозволе и за те пројекте – наводи он.

Изградњом примарног крака створиће се услови да прикључке на канализациону мрежу добију становници Горњих и Доњих Водица, који су ту насељени још од почетка 90-их година.

– Ријеч је о једном од највећих насеља у МЗ Баошић, односно о зградама које немају прикључке на фекалну канализацију откако су направљене, а обећавано је сво вријеме – казао је Цвјетковић.

Осим побољшања канализационе инфраструктуре, до краја године у плану је и асфалтирање неколико улица у овој мјесној заједници.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here