У рјешавање случаја дојава о бомбама укључене и међународне институције

Уколико руководство СМШ „Иван Горан Ковачић“ не добије од Управе полиције инструкције о даљем поступку и раду школе и ако се у међувремену не утврди ко стоји иза пријетећих мејлова о постављеним бомбама, настава ће се одвијати у онлајн формату, порука је након састанка Школског одбора са представницима Одјељења безбједности Херцег Нови и Савјета родитеља. У рјешавање случаја дојава о бомбама укључене су и међународне институције.

Како је за РТН казала директорица школе Љиљана Карановић, састанку који је затражила предсједница Савјета родитеља Жељка Чепић, присуствовали су професори школе, представници родитеља и Одјељења безбједности Херцег Нови, на челу са начелником Слободаном Ђокићем.

Љиљана Карановић, директорица СМШ „Иван Горан Ковачић“

– Родитеље је интересовало све то што се дешавало у претходном периоду и да им припадници Одјељења безбједности објасне шта су то они у свом sms ivanдомену урадили и шта је то што се даље ради. И ми у школи и родитељи добили смо увјерење да се на овом случају ради на највишем нивоу, те да су укључене и неке међународне институције, које ће помоћи нашим да се овај проблем ријеши – наводи она.

Карановић истиче да овој ситуацији сви поступају у складу са својим овлашћењима и у оквирима одговорности, али због деликатности проблема затражен је састанак са ресорним министрима.

– Одјељење безбједности Херцег Нови ради заиста ажурно и квалитетно. Нон стоп су на терену и ни један дан није протекао од 14. фебруара до данас да ми нисмо усталној комуникацији са њима, али они немају ингеренције, као неки на највишим нивоима. Зато смо хитно упутили захтјев, заједно Школски одбор, ја као директорица, Савјет родитеља, а тог су мишљења и моје колеге из наставничког вијећа, да се ово хитно мора ријешити на вишем нивоу – истакла је Карановић.

Подсјећамо, у СМШ „Иван Горан Ковачић“ од 14. до 26. фебруара стиге су четири поруке узнемирујућег садржаја о постављеним бомбама, због чега се настава одвија у онлајн формату.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here