Спектакл и за затварање 55. Празника мимозе – преко 600 карневалиста и концерт Прљавог казалишта

Свечано затварање 55. Празника мимозе доноси цјелодневни програм „За све гуште” у суботу, 2. марта. Централно мјесто заузима 7. Међународни карневал са преко 600 учесника, суђење карневалу и спаљивање и спектакуларни концерт Прљавог казалишта.

Први програм у суботу ујутро биће Мала фешта од наранче коју припрема НВУ Руке, а одржаће се у центру града од 9.00 до 16.00 часова. Организатори истичу да је интересовање учесника изузетно велико и да су већ десетак дана пред почетак обуставили пријаву излагача.

Атрактивна спортска манифестација Пицигин биће одржана на плажи комплекса Портонови у Кумбору. Почетак је у 10.00 часова, бројне екипе су већ пријавиле учешће и опробаће се у овој традиционалној игри у плићаку иако је температуре мора само 13 степени.

Свечана поворка 7. Међународног карневала са преко 600 учесника, предвођена мажореткама, тромбоњерима, Градском музиком ХН, а уз пратњу делегација Европске федерације карневалских градова и Општине Херцег Нови, креће са Трга Николе Ђурковића у 18.00 часова ка Игалу.

Чак 23 карневалске групе представиће се кореографијама у Игалу, потом ће бити суђено карневалу (20.30), а пресуда ће бити обављена на Бијелом мулу.

Церемонија затварања 55. Празника мимозе биће завршена спектакуларним концертом Прљавог казалишта на платоу испред хотела Игало.

Организатори Празника мимозе су Општина Херцег Нови, Јавна установа културе Херцег фест и Туристичка организација Херцег Нови.

Добро аривали у Херцег Нови на затварање 55. Празника мимозе!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here