У последњих годину дана забиљежен пораст броја љекара који раде у јавном здравству

У последњих годину дана забиљежен је знатан пораст броја љекара који чине дио јавног здравственог система у односу на претходне године.

Министарство здравља, на челу са министром Драгославом Шћекићем, у последњих годину дана спријечило је велики одлазак љекара на рад у иностранству и побољшало тренд њиховог повратка у Црну Гору. Континуирано се радило на изградњи свих капацитета како би се услови рада и живота наших здравствених радника побољшали, а наш јавни здравствени систем постао је примамљив за љекаре, како из наше државе, тако и из окружења. Као доказ овим наводима имамо повећан број љекара у јавном здравственом систему, те ове године, према подацима које је Фонд за здравствено осигурање доставио Министарству здравља,  имамо 1969 љекара који чине дио нашег јавног здравственог система.

У 2022. години 1887 љекара чинило је јавни здравствени систем, док је само годину дана раније тај број био за 14 љекара мање, односно у септембру 2021. године 1873 љекара чинили су дио јавног здравственог система, а што говори у прилог чињеници доброг пословања тренутног руководства и залагања за грађане и здравствени систем менаџмента под руководством Министарства здравља.

У претходној години у здравствени систем уложено је преко 50 милиона еура. Започета је изградња неколико клиника, извршена је реконструкција и адаптација свих здравствених објеката, отварене су нове јединице Хитне медицинске помоћи у мјестима гдје их до сада није било, као и реконструкција постојећих, обезбијеђени су најсавременији медицински апарати и на тај начин обезбијеђени су квалитетни услови рада нашим здравственим радницима, а самим тим створена је сигурност код грађана да ће им се на најефикаснији и најадекватнији начин пружити здравствена заштита.

Циљ Министарства здравља је враћање повјерења у јавни здравствени систем и унапређење истог, а као кровна институција стојимо и увијек ћемо чврсто стајати уз здравствене раднике и њихов истрајан рад за добробит сваког пацијента.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here