У ПОРОДИЛИШТУ У МЕЉИНАМА ОВЕ ГОДИНЕ 71 БЕБА

Херцегновско поридилиште у Општој болници Мељине на међунарoдни дан жена обиљежава 18 година постојања. Иако су због пандемије корона вируса отежани услови рада, јер је један дио медицинског особља у самоизолацији, посао се одвија планираном динамиком.

Како је за РТХН казала главна сестра у породилишту Ана Радовановић, порођаја има и до сада није забиљежен ни један случај инфекције короном.

Херцег Нови је град са негативним природним прираштајем показују подаци Монстата. Али статистика породилишта о броју рођених беба ипак охрабрује.

– Закључно са 28. фебруаром, рођене су 64 бебе, а од почетка марта до данас имали смо седам порођаја, значи укупно 71. Прошле године имали смо 269 порођаја, а 271 беба, значи имали смо и једну близаначку трудноћу – казала је Радовановић.

Да ли је било више дјечака или дјевојчица, у породилишту не воде статистику. Радовановић наводи да правила нема, те да је рођен подједнак број беба.

Очево присуство је могуће у херцегновском породилишту, али је та могућност тренутно укинута због актуелне епидемиолошке ситуације. Из истог разлога забрањене су и посјете.

– Контроле спроводимо редовно. Иако нам је рад отежан, трудимо се да све функционише као некад. Фали нам кадра, али сналазимо се колико нас овдје има – наводи Радовановић и додаје да тренутно нема заинтересованих за испомоћ:

– За сада је овако како јесте, на другим одјељенима чак је било и напуштања радног мјеста. Немам информацију да ли ће бити нових радника у скорије вријеме. Нама лично нико се није обраћао. У то су упућене директорица и главна сестра Болнице.

На рођендан породилишта није рођена ни једна беба, али Радовановић је казала да то очекују током дана.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here