ОПШТИНА И МИНИСТАРСТВО ШКОЛАМА ДОНИРАЛИ РАЧУНАРЕ

Општина Херцег Нови и Министарство просвјете, науке, културе и спорта, донирали су основним и средњим школама у нашем граду, 10 таблета и исто толико лап топ рачунара. На тај начин, подржали су хуманитарну акцију коју у оквиру 52. Празника мимозе организује ЈУК Херцег фест. То је био повод посјете министарке Весна Братић нашој општини.

Пружање помоћи и могућности сваком дјетету да стиче квалитетно знање а истовремено сачува знање  јесте један од од приоритета Министарства просвјете, науке, културе и спорта и засигурно ће тако бити у периоду пред нама, казала је министарка Весна Братић приликом уручења донације директорима школа.

-У ситуацији када епидемија још не јењава и погађа сваки дио нашег живота, свјеснији смо него икада, колико је важно да будемо једни уз друге, да помажемо једни друге, да цијенимо вриједност живота и безбједног образовања. Дубоко свјесни егзистенцијалне ситуације у нашем друштву и чињенице да је у таквим околностима тешко да баш сваки наставник и баш свако дијете имају могућност да користе дигиталну опрему са циљем да организују и прате наставу на адекватан начин, Министарство је рјешило да да донацију. Одлучили смо се за 10 лап топ рачунара херцегновским школама. Даћемо све од себе, да у оквиру својих могућности помогнемо нашим ученицима и наставницима и у другим срединама гдје то буде најпотребније, казала је министарка уз жељу да се период кризе превазиђе и крене у сусрет времену које ће бити боље за све.

Општина Херцег Нови обезбједила је 10 таблета. Захвалност што на овај начин Министарство помаже новским ђацима и школама, изразио је предсједник Општине Херцег Нови, Стеван Катић.

-Захваљујем се и осталима који су се одазвали овој акцији у оквиру 52. Празника мимозе, која је први пут организована на овакав начин. С обзиром на то да смо програме Празника мимозе морали значајно редуковати у односу на оно што је било планирано, још једном изражавам задовољство што је овај сегмент реализован, казао је предсједник Катић.

ЈУК Херцег фест је подстакао идеју да организацијом хуманитарних концерата у оквиру 52. Празника мимозе, прикупе средства за куповину дигиталне опреме за ученике и наставнике који немају услова да прате онлајн наставу, подсјетила је Гордана Крцуновић Поробић, директорица ЈУК ХФ.

-Драго нам је што је Министарство просвјете, науке, културе и спорта подржало хуманитарну акцију. Планирана су три хуманитарна концерта, два су већ одржана а трећи ће бити 15. марта. Поред спонзора и министарства, идеју је подржала компанија М-тел и Паркинг сервис Херцег Нови.

Лап топове и таблет рачунаре добиле су све четири основне и средња школа у нашем граду, а идеја је да они буду изнајмљивани ученицима којима то буде потребно.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here