У ПЛАНУ МЕМОРАНДУМ О САРАДЊИ ЛОКАЛНИХ ТУРИСТИЧКИХ ОРГАНИЗАЦИЈА БОКЕ

На основу интересовања на београдском сајму, али и цјелокупне геополитичке ситуације, током сезоне Херцег Нови, Бока и Црна Гора биће једно од главних тржишта када је регион у питању, казао је в.д. директора Туристичке организације Херцег Нови Ђорђе Станојловић гостујући у „Новском јутру“ РТХН. Стратешки циљ у наредном периоду  биће промоција догaђаја који ће што већи број младих довести   у Херцег Нови, али и продубљивање сарадње са локалним туристичким организацијама Тивта и Котора кроз потписивање меморандума. 

Србија је једно од главних емитивних тржишта Туристичке организације, одакле према подацима долази преко 35 % туриста сваке године. Већ дуги низ година траје сарадња туристичких организација Котора, Тивта и Херцег Новог и према ријечима Станојловића заједничка промоција на сајму у Београду била је круна тог пројекта и негдје је заједничка идеја обједињавање понуде.

– Већ су увелико у току разговори о продубљивању сарадње и стварању заједничког меморандума и даљим акцијама туристичких организација Херцег Новог, Тивта и Котора. Познато је да је Бока једна цјелина која је идејно, аутохтоно врло слична и важно је гајити ту аутентичност кроз историју и културу, казао је Станојловић.

На београдском сајму промовисана су два фестивала Наше море наше скале и HYPE, а како истиче Станојловић они су дио нове програмске политике коју ће развијати Туристичка организација. Стратешки циљ биће и враћање млађих туриста у Херцег Нови

– Херцег Нови је већ дужи временски период познат као једна породична дестинација и мирно мјесто. Моје мишљење Стручне службе, али и генерално је да то није довољно и то је једна од наших главних ставки којом ћемо се водити током овог љета, али и у будућем периоду.

У складу са слоганом „Планина и море“ представљене су атракције Херцег Новог, а судећи према интересовању, Станојловић очекује добру туристичку сезону:

– Имамо огромно интересовање, а  укључујући и новонасталу ситуацију и што се геополитике тиче и раста цијена транспорта Херцег Нови, Бока и Црна Гора по нашем суду биће једно од главних дестинација када је регион у питању, казао је Станојловић.

Понуда Херцег Новог у наредном периоду биће промовисана на сајмовима у Загребу и Бања Луци. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here