У парку „Бока“ постављене еколошке клупе

Радници Комунално стамбеног предузећа, поставили су три нове клупе у парку Бока, које су направљене од пластике која се скупља као отпад.

Клупе су постављене по налогу Секретаријата за екологију и енергетску ефикасност, а у сарадњи са фирмом из  Подгорице. Како је објаснио  руководилац сектора за енергетску ефикасност Илија Пеулић једна клупа направљена је од 15 000 до 20 000 пластичних чепова.

-Фирма „3Д стајл“  нам је представила понуду. Они раде пројекте који су у свијету развијени. Пластични отпад који се скупља претварају у готов производ. Тако штедимо дрво, чистимо Црну Гору и имамо производ који је неломљив. Нема одржавања и еколошки је прихватљив, објаснио је Пеулић.

Постављањем ових клупа, штеде се новчана средства, јер није потребно одржавање.

-Кулпе још нису завршене предстоји финални рад са чеповима.  Цијена је 140 еура са ПДВ, док једна дрвена кошта од 250 до 300 еура. Мислим да је ово један почетак који нам омогућава да уштедимо дио новца који ћемо у нешто друго инвестирати, казао је Пеулић.

Од 10 клупа које је купила Општина, а парку Бока су постављене три, казао је Пеулић.

-Двије клупе биће постављене у новом парку испред манастира Савина и пет у двориштима свих школа са рециклажном кантом која је исто направљена од пластике.

Како је објаснио Пеулић, постављањем клупа испред школа, доприносе подизању еколошке свијести код дјеце.

2 COMMENTS

  1. Više vijekova se navikavalo na drvene klupe a sad ste našli eksperimentisat sa plastičnima.Sama pomisao da sjedim na plastici ne daje mi spokoja.Majstori ste da učinite štetu okolini.
    Je li zapaljiva?

    Ima mnogo slučajeva gdje se bahato razbacujete novcem a na klupama štedite

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here