У „ОШ“ Милан Вуковић сутра свечаност поводом Дана школе

Основна школа „Милан Вуковић“, у четвртак 5. октобра обиљежава свој Дан. Централна свечаност, Академија посвећена прослави јубилеја – 65 година од отварања ове васпитно образовне установе под именом Милан Вуковић, биће уприличена сутра од 17 сати.

На наставничком савјету и школском одбору 25. новембра 1958. године донесена је одлука да школа понесе име народног хероја Милана Вуковића, подсјетила је директорица Маре Вујиновић и додала да ће свечаност започети одавањем поште пред бистом славног борца и учитеља у школи и код споменика на Подима.

– Цвијеће ће у школском холу положити ђачки парламент, затим ћемо уз борачку организацију вијенце положити на гроб Милана Вуковића на Подима код цркве Св. Сергеја и Вакха. Након тога ће бити уприличена приредба за ученике школе, а од 17:00 сати свечана академија за колектив, родитеље и госте, казала је Вујиновић.

Традиционално за Дан школе, припремљен је и 27. школски часопис Луч.

-Текстуални дио часописа је комлетно са огромним трудом урадила професорица Душка Јовановић, а технички дио је урадио Бошко Радонић, наводи Вујиновић.

Представници борачке организације и делегације школе, вијенце на Подима положиће сутра у 10:00 сати. Почетак свечане акадамије предвиђено је у 17:00 сати, док је четвртак 5. октобар нерадни дан.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here