У ОШ „Илија Кишић“ обиљежен Дан породице

Међународни Дан породице је у ОШ „Илија Кишић“ у Зеленици обиљежен разноврсним активностима.   

Како наводе из ове образовне установе, жељели су да у сусрет 15. мају, Међународном дану породице, подсјете ученике на њену улогу и значај.

-Ученици су писали на тему ,,Породица и породичне вриједности“ и Алекса Радуловић, (7.а), је на конкурсу ,,Шантићева реч 2023.“ похваљен за свој литерарни рад. Истим поводом смо у суботу, 13. маја, посјетили Градску библиотеку и читаоницу Херцег Нови, гдје нас је угостила Јелена Ђоновић и представила роман завичајне књижевнице Босиљке Пушић ,,Пожели звијезду падалицу“. У пријатној и опуштеној атмосфери Јелена Ђоновић је са ученицима разговарала о фиктивним  породичним односима унутар књижевног текста као полазној основи за разумијевање реалних породичних односа, развијајући код ученика љубав према писаној ријечи и његујући културу дијалога.

За сам Дан породице,Тамара Комар је осмислила радионицу ,,Породичне вриједности“ у коју су били укључени ченици 7. разреда.

-Подијељени у групе, кренули су од најједноставнијег метода за креативно размишљање тзв. олује идеја, а задата ријеч била је породица. Затим су играли задату улогу, односно постављали питања – из перспективе родитеља и дјетета. Међу бројним интересантним питањима, највише смо се замислили над питањем родитељима: ,,Да ли увијек мислите све што кажете?“

Следећа активност била је именовање узрока и посљедица породичних неспоразума и њихов графички приказ на ,,дрвету проблема“. Циљ је био сагледавање породичних неспоразума ради њиховог превазилажења.                                                   

На последњој активности насловљеној ,,Један сасвим (не)обичан породични разговор“, задатак сваке групе је био писање игроказа у којем би број драмских лица, односно улога, одговарао броју чланова групе како би сви могли да наступе пред одјељењем, наводе из ОШ „Илија Кишић“.

                                                                                                                             

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here