У оквиру реконструкције шеталишта биће уређен и плато испред Поште у Игалу

Сарадњом Агенције за изградњу и развој града, Поште Црне Горе и Морског добра, у оквиру реконструкције Обале Николе Ковачевића, биће уређен и плато испред Поште у Игалу.

Плато испред Поште у Игалу биће коначно уређен чиме ће, уз реконструкцију шеталишта, овај дио општине добити нови изглед, а биће регулисано и одвођење атмосферских вода, истакао је директор Агенције за изградњу и развој града Александар Ковачевић.

-Кад смо дошли до те тачке видјели смо да, ако остане онако, неће то употпуности да буде ново рухо шеталишта, као што је била идеја. Онда смо сјели са представницима Морског добра које поплочава терасе у кругу око Поште, и договорили се да читав тај рејон буде новопоплочан и сређен.Иста је материјализација бехатона као и на шеталишту, тако да ће то ће бити један унифицирани дио. Важно је истаћи да ће се регулисати и атмосферска вода која је тамо правила један дио проблема како за Пошту, тако и за станаре у тој згради, али и остале објекте који гравитурају том дијелу.

Биће поплочане терасе угоститељских објеката у непосредној близини Поште, што ће представљати јединствену цјелину – мини трг. За ову намјену средства у износу од око 50 000 еура издваја Јавно предузеће за управљање морским добром.

-Према самом објекту поште ћемо „повући“ степенице. Нивелацију нам диктирају шахтови канализације и то нећемо дирати, него ћемо само проширити онај дио који тангира само шеталиште и добићемо мали амфитеатар у полукружном облику. Потрудићемо се да то направимо што укусније с обзиром на то да не можемо мијењати све због нивелација канализационог колетктора. Биће то лијепо, и тај посао ће бити готов упоредо са завршетком реконструкције самог шеталишта, поручио је Ковачевић.

Радиће и реконструкцију Омладинског парка који ће, осим поплочавања, добити и фонтану и неколико чесми, уз комплетно нови мобилијар. Посао на уређењу шеталишта до „Галеба“ одвија се у складу са реалном динамиком захваљујући и повољним временским условима а, како је најављено, биће завршен до краја маја.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here