У НТО оптимистични у погледу туристичке сезоне

Према незваничним подацима које Национална туристичка организација Црне Горе добија од локалних туристичких организација на недељном нивоу у Црној Гори је 30. априла, боравило око 39 000 туриста, што је раст од два посто у односу на претходну годину.

-Подсјећам да је и претходна година била заиста добра у овом периоду и да су томе допринијели добри програми локалних туристичких организација. Сходно најавама, очекујемо да се тај тренд добре посјећености настави и у наредном периоду. Највећи број долазака у овом периоду је из региона, након тога предњаче Њемачка, Велика Британија, Француска, затим балтичке земље, Пољска, Турска. То су нека тржишта на којима и ми имамо фокус, казала је представница НТО ЦГ, Милена Вујовић.

Информације које НТО ЦГ добија од локалних туристичких организација и туристичке привреде су такође позитивне када су у питању предсезона и најава главне туристичке сезоне.

-Национална туристичка организација Црне Горе је организовала једну кратку анкету туристичке привреде и резултати те анкете нам показују да је око 80 посто испитаника рекло да је задовољно резултатима предсезоне, што нам говори о неким позитивним трендовима све веће посјећености ван главне туристичке сезоне, што је врло важно за нас. Резултати те анкете су нам показали и да је преко 90 посто испитаника задовољно најавама за наредни период и да половина њих сматра да су најаве боље у односу на претходну годину. То нам даје право да будемо оптимистични у погледу ове љетне туристичке сезоне, навела је Вујовић.

Добрим резултатима током главне туристичке сезоне може допринијети повратак линија одређених low-costera ка Црној Гори, а позитиван утицај могу имати и чартер летови најављени за ову сезону.

-Према најавама аеродрома, бићемо повезани са око 40 дестинација са тиватског аеродрома, док ће нас Подгорица повезивати са преко 40 дестинација. Можемо рећи да имамо прилично добру повезаност за љетну туристичку сезону, али свакако треба радити на унапређењу авио-повезаности током читаве године, како би се развијали као цјелогодишња дестинација,  саопштила је представница НТО ЦГ.

За Црну Гору кључна су тржишта Француске, Велике Британије и Њемачке, те да ове године постоји добра повезаност са тим емитивним тржиштима.

– Доласком компаније Јет 2 на наше тржиште, којем је допринијела кампања Националне туристичке организације са том компанијом, препознати смо на британском тржишту као атрактивна дестинација и ове године ће нас та авио компанија повезивати са три највећа града у Великој Британији.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here