У Мјесној заједници Баошићи све спремно за традиционалну фешту

У Мјесној заједници Баошићи у току су припреме за традиционалну Фешту од мимозе рибе и вина, која ће бити одржана 17. фебруара у оквиру Празника мимозе. Очекују велики број гостију из земље и региона.

Како истиче предсједник Мјесне заједнице Ђуро Цвјетковић, око стотину људи укључено је у организацију, а ове године у односу на претходне припремиће и веће количине рибе, вина, пива и мимозе.

– На 12 пунктова дуж Баошића биће пржено 1 500 кг рибе. Припремили смо и веће количине вина и пива у сарадњи са спонзорима, као и  дупло веће количине мимозе него претходне године.  Уз рибу, имаћемо и приганице и суве смокве. Из године у годину фешту посјећује све већи број гостију како из државе и региона, тако и Западне Европе, казао је Цвјетковић.

Дефиле Градске музике, мажоретки и тромбоњера кренуће из Кумбора, а њихов централни наступ биће на платоу испред Дома културе Баошића.

– Посјетиоце ће традиционално од 10.00 сати забављати ансамбл „Стари капетан“, а потом ће наступити „Трио гушт“. Биће приређен и један мали дефиле наших градских машкара, који ће ићи дуж обале Баошића и дијелити мимозу, казао је Цвјетковић.

Подсјећамо, иницијатива да се Фешта на ривијери одржава жутом цвијету у част потекла је давне 1969. године, коју су  осмислили мјештани Баошића са својим пријатељима.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here