Црна Гора против Румуније за четвртфинале СП и олимпијску визу

Стигао је дан одлуке. Данас од 15.30 Ватерполо репрезентација Црне Горе игра у осмини финала Свјетског првенства у Дохи, и у дуелу са селекцијом Румуније тражи визу за четврфинале, али и за Олимпијске игре у Паризу, што је главни у овој години.

Капитен репрезентације Црне Горе Петар Тешановић је сигуран да ће побиједити Румунију и изборити пласман на Олимпијске игре у Паризу.

-Атмосфера је добра и без треме. Сугурно да у првом дијелу турнира нисмо приказали жељену игру, али рецимо на Европском првенству је било обрнуто, падали смо како је шампионат одмицао. И даље нас боли пораз од Србије, али идемо даље. Репрезентација Румунија има одређени квалитет, више  добрих играча. Анализирали смо их, сигуран сам да ћемо их побиједити и изборити пласман на Олимпијксе игре, поручио  је пред данашњу утакмицу најбоји играч наше реррпрезентације у  Дохи, голман Петар Тешановић.

Црногорски ватерполисти су наступ у осмини финала изборили као другопласирани у Ц групи са двије побједе и поразом. Савладали су, након бољег извођења петраца, Сједињене Америчке Државе 16:15, и Јапан 13:11, а  поражени су од Србије 14:6.

Румунија је била трећепласирана у Д групи; побиједила је Казахстан 25:3, а изгубила од Мађарске 15:8 и Италије 16:10.

У случају побједе над Румунијом, репрезентацију Црне Горе у четвртиналу очекује Шпанија, првопласирана селекција у групи А.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here