У Медулину потврђен талент једриличара са Шквера

Док се Миливој Дукић на Мајорки учешћем на регати „Принцеза Софија“ припрема за четврти наступ на Олимпијским играма, његове млађе колеге из клуба „Југоле Граклић“ труде се да крену путем олимпијца са Шквера. Херцегновска екипа од четири такмичара која је са једриличарима „Делфина“ из Тивта и „Лахора“ из Котора учествовала на „Сејлинг Купу“ у Медулину код Пуле, постигла је запажене резултате.

У конкуренцији 250 једриличара из 9 земаља (Црне Горе, Србије, Словеније, Италије, Словачке, Њемачке, Мађарске, Пољске и Хрватске), од четири такмичара из клуба  „Југоле Гракалић“ под  руководством тренера Николе Крговића, најбољи успјех имао је Ристо Милојевић. Он је стигао до златне групе од 81 такмичара био је 54. за узраст до 12 година. Деветогодишњи Љубиша Калезић у сребрној групи био је 31. од 80 такмичара. У првој фази такмичења овај млади Подгоричанин који једри за клуб са Шквера био је на високом 9. мјесту.

Валентина Ђорђевић у категорији до 12 година у укупном пласману била је 91. од 250 такмичара, а у конкуренцији дјевојчица се пласирала на 25. мјесто од њих 80. У сребрној групи заузела је 3. мјесто од 30 једриличарки. Тимотеј Шокин изборио је укупни 87. пласман, а у сребрној групи 5. мјесто од 80 једиличара.

По мишљењу тренера Крговића, показали су завиден резултате, с обзиром да су први пут наступили на међународној сцени.

-Отишли смо у Хрватску да се привикавамо на такмичарске обавезе и да видимо гдје смо у односу на ривале из других земаља. Било је добрих резултата на Купу и ово такмичење ће нам бити добар путоказ за будући рад, који ћемо појачати на љето када ће нам се прикључити још једна група дјечака и дјевојчица којима је узор наш Миливој Дукић. Одлично се ради код нас у Боки и убјеђен сам da ускоро стижу они који ће слиједити већ афирмисане једриличарe какви су Миливој Дукић, Илија Марковић и Никола Голубовић који се већ доказују у олимпијској класи ИЛКА 7, казао је некад познати једриличар, а сада млади тренер Никола Крговић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here