У ЛЕЋЕУ ПРОНАЂЕНА БОЦА СА СТРИПОМ СА 15. ХСФ-А

Тачно четрдесет дана након што је бачена у море, боца са илустрацијама стрип јунака нацртаним на овогодишњем, петнаестом Херцегновском стрип фестивалу допловила је до Италије, тачније до плаже Ле Ћезине, у близини града Леће у покрајини Апулији.

Боцу је јуче пронашла дјевојка по имени Кјара, која је одмах контактирала аутора, Седата Озгена, специјалног госта ХСФ-а из Нјемачке, саопштили су организатори фестивала.

– Била је то узбудљива авантура, видјети боцу, отворити је и пронаћи поруку – написала му је Кјара.

Нјемачки аутор је одмах контактирао ХСФ и пренио организаторима фестивала сјајну вијест.

– Ово је фантастично. Током гостовања на Херцегновском стрип фестивалу у Црној Гори ставили смо цртеже у боце и бацили их у море. Управо је неко у Италији пронашао боцу са мојим илустрацијама. Лудо, зар не? – написао је пратиоцима на друштвеним мрежама.

Седат Озген, један од упечатљивијих овогодишњих специјалних гостију, човјек је који је са нескривеним ентузијазмом говорио о свом искуству на ХСФ-у.

– Херцегновски стрип фестивал је вјероватно најбољи фестивал стрипа који се може замислити-  написао је, између осталог, Озген у осврту на протекло издање једине наше манифестације посвећене деветој умјетности. Магија ХСФ-а донијела је овом госту још једну лијепу успомену, за коју смо сигурни да је није могао ни замислити – сматрају организатори фестивала.

Подсјетимо, ово је пета ХСФ боца са стрипом која је пронађена. Претходне четири пронађене су у Бриндизију у Италији, ували Мала Драга на Истри, на отоку Пашману у Хрватској и у Бигови у Црној Гори. Поред Озгена, аутори чији су радови пронађени су Изток Ситар, Валентина Бришки, Мидхат Капетановић и Филип Андроник.

1 COMMENT

  1. Замислите, пронађена боца са стрип фестивала, а на Фејсу јутрос објава да је у току истог фестивала била промоција стрипа “Изви Искра” младог Ђ. К., коју су наводно организовали два главна лика Н. М. и Ј. С. у “Старо Кино”, иако је промоција одржана тек у задњу суботу 16-ог овог мјесеца у 19 ч. (значи много седмица касније од дешавања познатог нам стрип-фестивала), на сасвим другој локацији и од најбоље културне екипе у нашем граду … С обзиром да сам био у суботу на тој промоцији, питам се због чега се неко (из Стрип-фестивала, који Општина подржава!!??) кити туђим перјем и објављује лажне податке на Фејсу, присвајајући сад одједном тог младог човјека коме у старту нису дали никакву подршку?? Све је снимљено па тако постоје докази гдје, кад и како се организовала и одржала промоција стрип-књиге овог младог талентованог младића. А та двојица који су објавили лажну вијест јутрос су такође били на тој промоцији у суботу. Молим да се јаве и остали који су били у публици и потврде моје ријечи овдје!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here