У ИНСТИТУТУ 140 ПОСТКОВИД ПАЦИЈЕНАТА, ПОЧИЊЕ ИНОСТРАНИ ПРОГРАМ

У Медитеранском центру Института „Др Симо Милошевић“ борави 410 пацијената од којих је 140 на постковид рехабилитацији. Након двогодишње паузе стиже прва група од 40 пацијената из Холандије, а како очекују и скори долазак Норвежана, у понедељак ће отворити Прву фазу Института.

У току је други јавни позив за пријаву грађана за постковид рехабилитацију, а у првом турнусу, то право је искористило 128 пацијената. Сваког понедељка организован је долазак нове групе, казао је за РТХН Никола Мрачевић, директор маркетинга Института.

– Тренутно је на рехабилитацији 140 постковид пацијената и како истичу, за сада су задовољни. Поштујемо критеријуме Министарства здравља према којима одређујемо ко има право на рехабилитацију, а основни критеријум је, у односу на први јавни позив, смањен па је сада потребно да је пацијент боравио најмање 15 дана на болничком лијечењу, док је раније било потребно мјесец. Они имају 12 дана боравка, од којих је 10 терапијских дана, уз пун пансион, као што имају пацијенти који долазе посредством Фонда здравства, казао је Мрачевић.

У другој фази је и 190 корисника Фонда здравства, а 80 је самоплатежних гостију.

ПРВА ГРУПА ХОЛАНЂАНА СТИЖЕ У НЕДЕЉУ, 3. АПРИЛА

Након двогодишње паузе због епидемије корона вируса, у Медитерански центар стиже прва група од 40 пацијената из Холандије, а потом и из Норвешке.

– Сваке недеље планиран је долазак нове групе пацијената из Холандије. Договорен је и долазак седам група по 108 норвешких пацијената који ће боравити по 28 дана на терапијама. Прва група долази 12. априла, а последња одлази 25. октобра, казао је Мрачевић.

Због повећаног прилива гостију, у понедељак, 4. априла, отвориће Прву фазу Института.

– Тада ће бити пресељен одређен број фондовских пацијената у прву фазу, а у Медитеранском центру ће бити смјештени пацијенти са иностраних тржишта.

ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА ИНСТИТУТ НА САЈМУ ТУРИЗМА У БЕОГРАДУ

Сајам је био одлична прилика за успостављање сарадње са новим партнерима, а интересовање за услуге Института исказале су и агенције и индивидуални посјетиоци.

– Задовољни смо постигнутим на сајму и сигурно ће бити позитивних ефеката. Остварили смо контакте са одређеним бројем агенција са простора бивших југословенских република, али и Чешке, Словачке и Пољске. Имали смо доста упита и од индивидуалних посјетилаца. Најатрктивнија им је била понуда коју имамо управо за регион, гдје за 64 еура пацијенти имају пет терапија дневно, пун пансион на бази шведског стола, преглед љекара на доласку и контролни преглед. Сајам је био добро посјећен, све генерације су биле присутне и Херцег Нови и цијела Бока су се ове године баш лијепо представили на штанду, казао је Мрачевић.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here