У ХЕРЦЕГ НОВОМ ВАКЦИНИСАНО 1 300 ГРАЂАНА

У Херцег Новом је од почетка процеса имунизације вакцинисано 1300 наших суграђана, казао је за РТХН др Горан Комар, в.д. директор Дома здравља. Данас је почела и вакцинација старијих од 65 година, а прву дозу већ је примило 70 особа.

На вакцинацији грађанства ради један тим, а у циљу постизања што бољег ефекта и у жељи да се грађанима максимално изађе у сусрет, вакцинацију по потреби обављају и у кућним условима, казао је др Комар.

-Одзив грађанства је солидан. Завршли смо прве приоритетне групе и све је протекло према плану. Имамо стратешки циљ да вакцинишемо што више људи и то је предуслов за масовну вакцинацију. За сада су ревакцинисани здравствени радници и категорије преко 75 година, казао је др Комар.

Херцегновски Дом здравља је добио 700 доза вакцине Астра Зенека.

-Ревакцина Астра Зенеком обавља се након четири седмице. Имамо довољне количине, а очекујемо приспјеће других доза.

Др Комар је апеловао на грађане да поштују мјере које су на снази како не би дошло до поновног погоршања епидемиолошке ситуације.

-Попуштање мјера није знак да се опустимо и морамо се и даље придржавати прописа. Апелујем и на инспекције да појачају надзор поштовања самоизолације ковид обољелих и њихових контаката, контролу објеката којима је рад сада дозвољен, као и општих мјера које су на снази, казао је др Комар.

Министарка здравља др Јелена Боровинић-Бојовић најавила је да се око 20. априла очекује већи контингент вакцина. Тада би требало и да почне масовна вакцинација, јер се очекује око 200.000 Синофармових вакцина, а требало би да стигне и 40.000 руских Спутњик В вакцина од договорених 50.000. Очекује се и још један контингент Астра Зенеке вакцина као и Фајзерових.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here