У ХЕРЦЕГ НОВОМ И НАРЕДНЕ СЕДМИЦЕ ОНЛАЈН НАСТАВА

У складу са актуелном епидемиолошком ситуацијом и новим мјерама које је донијело Министарство здравља, све јавне и приватне образовно-васпитне установе у 11 општина почињу са редовним радом у понедјељак, 29. марта. У Херцег Новом ће и наредне седмице бити онлајн настава а биће затворене и предшколске установе.

На редован рад прелазе школе у Гусињу, Плаву, Петњици, Рожајама, Жабљку, Андријевици, Даниловграду, Будви, Тивту, Колашину и Тузима. У осталим општинама у Црној Гори јавне и приватне предшколске установе неће радити, док ће основне и средње школе и високошколске установе наставити са реализацијом онлајн наставе, саопштили су из Министарства просвјете, науке, културе и спорта.

Подсјећају да у општинама у којима су се стекли услови за отварање образовно-васпитних установа, школе могу да изаберу један од два понуђена модела наставе, у складу са просторним капацитетима школе.

Онлајн настава за основне и средње школе за школску 2020/2021. годину емитује на каналима ТВЦГ 2 и МНЕ СПОРТ, по програмској шеми која се објављује на посебно израђеном веб сајту www.ucidoma.me, на порталу за наставнике www.skolskiportal.edu.me и интернет страници Министарства просвјете, науке, културе и спорта. За ученике који прате наставу на албанском језику, часови се емитују на каналима ТВ Теута и ТВ Боин.

Садржаји који се емитују на ТВ каналима објављени су на Yоu Тube – каналу Учи Дома и на порталу www.ucidoma.me, разврстани по нивоима образовања, наставним предметима и разредима.

Министарство просвјете, науке, културе и спорта захваљује просвјетним радницима и ученицима на досадашњем ревносном поштовању мјера и апелује да се са оваквом праксом настави.

О даљим корацима у организацији наставе, који ће се предузимати у складу са епидемиолошком ситуацијом, школе и јавност биће благовремено обавијештени.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here