У ХЕРЦЕГ НОВОМ 21 НОВИ СЛУЧАЈ КОРОНАВИРУСА

Према последњем пресјеку Института за јавно здравље у Херцег Новом регистрован је 21 нови случај корона вируса, па је у нашем граду тренутно 122 обољелих.

Лабораторије Института за јавно здравље Црне Горе (ИЈЗЦГ), друге јавне и приватне лабораторије које се баве дијагностиком инфекције новог коронавируса су током јучерашњег дана (четвртак, 23.12.2021. године) завршиле анализу 2 428 узорака на нови коронавирус. Укупно је дијагностиковано 420 новопозитивних случајева инфекције САРС-КоВ-2. Удио новопозитивних случајева у укупном броју тестираних износио је 17,29 %.

Током јучерашњег дана ИЈЗЦГ је пријављен један смртни исход повезан са САРС-ЦоВ-2 инфекцијом. Преминули је из општине Подгорица, старости 66 година. Укупан број преминулих повезаних са КОВИД-19 инфекцијом у Црној Гори од почетка пандемије је 2 386.

До 15:00 часова пријављен је опоравак код 204 пацијената. Узимајући у обзир све новооткривене случајеве као и број опорављених, укупан број тренутно активних случајева КОВИД-19 у Црној Гори износи 2 249.

Претходних дана лабораторије Одељења за молекуларну дијагностику Института за јавно здравље доказале су присуство Омикрон соја САРС-КоВ-2 у Црној Гори. Такође, на основу доступних података о начину преношења евидентно је да се Омикрон шири брже него Делта сој. Тренутно сви потврђени случајеви инфекције Омикрон сојем у Црној Гори, као и њихови контакти, су доброг општег здравственог стања и нису хоспитализовани, саопоштено је из института.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here