У финалу Купа Црне Горе Херцег Нови и Лука Бар

У реванш сусретима полуфнала Купа Црне Горе за одбојкашице није било изненађења. Херцег Нови је побједио у Бару Галеб 3:0 (25:15,25:10, 25:23). Екипе Херцег Новог и Луке Бар играће у финалу. Ово је друго узастопно финале Купа за екипу Милорада Крунића.

Најзаслужније за славље браниоца трофеја биле су капитен Раилитса Василева, која је освојила 17  поена, док је Диана Вуковић забиљежила 10 поена. Дарија Чабоненко 9, Марија Вонгова и Диана Балаи по 5,Оксана Јакушина 4 и Тијана Тврдишић један поен. Екипа Галеба имала је  24 грешке. У редовима Галеба наефикаснија је била капитен Теодора Чавић са 12 и Марија Бојић са 6 поена. Екипа Херцег Новог имала је 20 грешака.

У другом полуфиналном сусрету Лука Бар је побједила Албатрос 3:1 (25:22, 31:33, 25:22,25:10). Одбојкашице из Бара су екипу Бранке Обрадовић зауставиле на путу ка другом финалу и обезбиједиле чак 15. утакмицу за пехар Купа Црне Горе. У узбудљивом мечу домаћин је славио након сат и по игре, а након што је освојио трећи сет, повео 2:1, било је јасно да ће још једном играти у финалу.

У тиму Албатроса фантастичан учинак имала је Марија Ваљаревић, која је освојила 26 поена, Викторија Положевец  уз њу, са 13 поена, а Каролина Пидхурска освојила је девет, Анита Мирковић пет, Бјанка Телесманић 4, Таша Трајковић 2, Анастасија Трипковић, Кристина Тијанић и Ива  Чуровић по поен. Лука Бар имала је 25 а Албатрос 29 грешака.

До побједе за ново  финале Луку Бар је водила Кристина Божовић са 22 поена, а сјајну партију на утакмици  имала је и капитен Душанка Петровић са 18.

Финале је предвиђено за 30. март, али термин може бити промјењен због  репрезентивних обавеза селекције Црне Горе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here