У два програма активне политике запошљавања биће ангажовано 576 незапослених

За реализацију Програма »Директно отварање радних мјеста – јавни рад« за ову годину, који ће Завод за запошлљавање Црне Горе финансирати у износу од 899 823 еура за 538 незапослених лица, изабрано је 167 корисника средстава.

Како је саопштено из завода, 70 корисника ће реализовати програме социјалних садржаја, у које ће бити уложено 449 911 еура, а биће ангажована 264 незапослена лица.

За реализацију програма хуманитарних, едукативних, еколошких, комуналних, инфраструктурних садржаја, очувања културних и историјских споменика и других садржаја у областима од јавног интереса, одабрано је 97 извођача програма. У ове програме ће бити уложено 449 911 еура, и биће обезбијеђен радни ангажман за 274 незапослена.

Запошљавањем на привременим нетржишним пословима од јавног интереса у трајању до три мјесеца, учесници програма треба да стекну знања, одрже и унаприједе радне вјештине, како би се повећала њихова запошљивост на отвореном тржишту рада и ублажио ризик од социјалне искључености, што у потпуности одговара очекиваном резултату реализације Програма »Директно отварање радних мјеста – јавни рад«.

За реализацију Програма »Подстицаји за запошљавање« за 2023.годину, конкурсом је изабрано девет корисника средстава. Завод ће финансирати ове програме у износу од 43 173 еура, уз радно ангажовање 38 незапослених лица у периоду од четири мјесеца, наводе из ЗЗЗ ЦГ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here