У другу фазу Института Игало стигли фондовски пацијенти

Институт „Др Симо Милошевић“ отворио је данас врата друге фазе за стотињак пацијената, корисника Фонда за здравствено осигурање Црне Горе. Цијене услуга за фондовске пацијенте у овој години биће увећане 10%, али уговор са Фондом још није потписан.

Како је за РТХН казао извршни директор Института Игало Зоран Ковачевић паузу од мјесец и по искористили су за припрему опреме и објекта како би спремни дочекали прве овогодишње госте.

Зоран Ковачевић, извршни директор Института Игало

-Поред свих проблема које смо имали у текућем пословању, успјели смо да реализујемо техничке активности. Данас очекујемо групу од 50 до 100 пацијената, након чега ће сваког дана стизати одређени број корисника, док не попунимо другу фазу. Динамика је таква да пацијенти при пријему имају и прегледе и одређивање терапија, те долазе секвенцијално да би биле испоштоване процедуре, казао је Ковачевић.

Ковачевић поздравља усвојену Информацију Владе о увећању цијена услуга осигураника Фонда за здравствено осигурање Црне Горе који користе услуге Института Игало за 2024. годину, али како каже, увећање од 10 одсто у односу на претходну, потребно је ускладити и са потребама Института.

– Формирали смо предлог цијена према Фонду, још увијек нисмо са њима потписали уговор за текућу годину. Видјећемо како ће та Информација од 10% бити усклађена, када одговоре на наше предлоге цијена. Нисам, још увијек, сигуран да ћемо успјети да дођемо да цијене коштања коју ми имамо када реализујемо рехабилитацију  фондовских пацијената. Док не видим званичну понуду Фонда за здравствено осигурање, морам узети са резервом Информацију Владе, рекао је Ковачевић.

Влада је на последњој сједници донијела и Одлуку о образовању Комисије за рјешавање статуса Института Игало. Комисијом ће руководити др Срђан Павићевић, потпредсједник Владе за рад, образовање, здравство и социјалну политику.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here