Добра посјета током новогодишњих празника, у Црној Гори борави око 17.000 туриста

Фото: Медиабиро

Према посљедњем пресјеку од 4. јануара у Црној Гори тренутно борави око 17.300 гостију, што је остварење у односу на претходну годину од 92%, а негдје 38% више у односу на 2019. годину,

Савјетник директорице НТО Амел Дедеић за РТЦГ је казао да је највећи број посјета забиљежен у Будви, Херцег Новом и Тивту.

-У хотелима тренутно борави, према подацима локалних туристичких организација, негдје око 4.700 гостију.  То је 51% више у односу на претходну, а негдје око 25% више у односу на 2019. годину. То су подаци које тренутно имамо, то су процјене, истакао је Дедеић.

Када у питању саму структура туриста, Дедеић поручује да је највећи број процента са тржишта Србије, Босне и Херцеговине, Албаније, Косова, затим Њемачке, Турске, Аустрије и Русије.

-Ми увијек чекамо те податке од МОНСТАТ-а који су најпрецизнији, али свакако од њих се сумирају резултати, послије божићних  и новогодишњих празника, имаћемо негдје барем приближно, ја се надам, у току јануара, да видимо како се то кретало у односу на претходне године, нагласио је он.

С обзиром на то да је било неколико програма широм нашег приморја, посјета је била изузетно добра.

-Ми смо послије новогодишњих празника спровели неку једнократну анкету са локалним туристичким организацијама, да видимо како су оне задовољне посјетом и негдје око 70% је казало да је посјета била изузетно добра“, истакао је Дедјић.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here