У Црној Гори око 14 хиљада туриста

Foto: Pixbay

На основу незваничних података које о туристичком промету у општинама, које локалне туристичке организације достављају Националној туристичкој организацији Црне Горе на недјељном нивоу, 11. јануара у Црној Гори је боравило око 14 хиљада туриста, што представља остварење од 76 одсто у односу на упоредни податак претходне године и раст од 137 одсто у односу на одговарајући период 2019. године.

-Према истим подацима, највећи број туриста биљеже Будва, Подгорица, Херцег Нови, Бар и Тиват, а туристи нам углавном долазе из Русије, Њемачке, Велике Британије, САД и наравно са тржишта региона одакле су нам и традиционално најбројнији гости,” саопштила је представница Националне туристичке организације Црне Горе (НТОЦГ), Милена Вујачић.

НТОЦГ је у претходном периоду такође спровела анкету поводом посјећености током новогодишњих празника која је показала да су локалне туристичке организације углавном задовољне посјетом, а нарочито оне које су имале припремљене програме за тај период.

-Анкета је показала да је 72,8 одсто испитаника задовољно посјетом током новогодишњих празника. Њих 27,3 одсто је рекло да је забиљежена боља посјећеност него претходне и 2019. године, навела је Вујачић за Медиа биро.

Како би се туризам у Црној Гори подигао на што већи ниво, те током цијеле године биљежила добра посјећеност са великог броја емитивних тржишта, НТОЦГ ће и ове године наставити са интензивном промоцијом путем дигиталних и традиционалних канала промоције, стављајући посебан фокус на тржишта од стратешког значаја, попут Француске, Велике Британије и Њемачке.  Осим ових тржишта, Вујачић најављује и интензивнију промоцију која ће обухватити и балтичке земље, Белгију, Пољску, Скандинавију, Чешку, Словачку, тржиште региона и шире.

-Планирано је учешће на неким од најзначајнијих сајмова туризма у Европи, али и Кини, Сједињеним Америчким Државама… Овог мјесеца ћемо представити туристичку понуду на сајму у Њујорку, што нам је једно од тржишта гдје уочавамо велики потенцијал. То је препознато од стране Европске комисије за путовања (ЕТЦ), која у свом другом кварталном извјештају наводи да је Црна Гора међу земљама с највећим растом броја туриста са овог тржишта у односу на 2019. годину. Дигитални канали промоције ће нам бити јако важни у наредном периоду, те су пред нама велике маркетиншке кампање с глобалним медијским кућама и глобалним платформама за путовања. Неке од њих смо већ спровели као што су биле кампање на ББС-у, Еxпедији, или у сарадњи са највећим британским тур оператором Jet2,” поручила је Вујачић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here