У Црној Гори до краја септембра Специјализована клиника са одјељењем за дјечију психијатрију

У Црној Гори до краја септембра биће отворена Специјализована клиника у склопу које ће се формирати одјељење за дјечију психијатрију, саопштено је из Министарства рада и социјалног старања, а након састанка представника Министарства здравља, Клиничког центра и ЈУ Дјечији Дом „Младост.“ Састанак је одржан на иницијативу министарке рада и социјалног старања Наиде Нишић.

На састанку којем су присуствовали представници Министарства здравља, директор Клиничког центра др Александар Радовић и директорицом ЈУ Дом “Младост” из Бијеле, Марела Савић разговарало се о рјешавању питања која се односе на збрињавање малољетника са психолошким проблемима у адекватне здравствене установе.

У Црној Гори до краја септембра, како су саопштили учесници састанка, биће отворена Специјализована клиника у склопу које ће се формирати одјељење за дјечију психијатрију. Малољетници који се суочавају са проблемима психолошке природе, до отварања клинике лијечиће се у некој од специјализованих установа у Београду, што је предвиђено као прелазно рјешење за појединачне случајеве, саопштено је из Министарства рада и социјалног старања.

Подсјећамо, директорица Дјечијег Дома „Младост“, Марела Савић позвала је недавно на заједничкој сједници скупштинских одбора за људска права и слободе као и за здравство, рад и социјално старање, представнике здравственог система на квалитетнију сарадњу https://rthn.co.me/iz-doma-u-bijeloj-pozivaju-zdravstveni-sistem-na-kvalitetniju-saradnju/.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here