У Црној Гори борави 60 784 туриста

Национална туристичка организација Црне Горе (НТО ЦГ) задовољна је почетком љетње туристичке сезоне. Како је казала агенцији Медиа Биро представница те организације Драгица Рашковић, очекивања за наредни период су оптимистична. Напоменула је да су резултати анкете туристичке привреде, коју су недавно спровели, показали да су туристички дјелатници углавном задовољни почетком сезоне.

-Према налазима ове анкете,највећи број њих најаве оцјењује добрим. Чак преко 80 одсто учесника анкете сматра да су најаве на нивоу прошлогодишњих или боље у односу на претходну годину. Према резултатима те анкете, поред региона, највише најава имамо са тржишта Велике Британије, Њемачке и Француске. Примјетан је и раст интересовања са тржишта као што су, балтичке земље, скандинавске земље и Пољска, казала је она.

У мјесечним извјештајима Европске комисије за путовања, Црна Гора се двије године налази у ТОП 10 најбоље оцијењених дестинација од стране посјетилаца на онлине платформама за путовања.

-У априлском извјештају заузели смо високо четврто мјесто и искрено се надам да ћемо и током љета биљежити добре оцјене, рекла је Рашковић.

Према незваничним подацима које локалне туристичке организације достављају НТОЦГ у Црној Гори је 13. јуна боравило 60.784 туриста, што је 6,65 одсто више у односу на упоредни период претходне године и нешто више у односу на 2019. годину.

-Највећи раст се биљежи у општинама Будви и Херцег Новом, с тим што бих напоменула да је евидентиран раст од 23% туриста у Херцег Новом у односу на исти период предходне године.

Према истим подацима које смо добили од локалних туристичких организација поред региона највећи број туриста имамо из велике Британије, Њемачке и Француске,

У претходном периоду НТО ЦГ спровела је бројне промотивне активности на разним тржиштима. У оквиру Дестинацијског форума 60 реномираних њемачких туроператора, новинара и туристичких агената током пет дана посјете било је прилици да се ближе упозна са туристичком понудом Црне Горе.

Поред дестинацијског форума, истакла бих и неке активности на тржишту Велике Британије. Претходног мјесеца, као наставак сарадње с глобалном медијском кућом ББЦ, екипа њихове емисије о путовањима Травел схоw, која има преко 70 милиона гледалаца на недјељном нивоу, је снимала читаву епизоду емисије о Црној Гори, поручила је она.

Учешћем на многобројним сајмовима и другим промотивним активностима, попут студијских посјета медија, инфлуенсера, туроператора и маркетиншких кампања, НТО ЦГ је промовисала дестинацију у око 25 земаља. Посебан фокус ове године усмјерен је ка дигиталним каналима промоције, те је највећи дио буџета опредијељен за овај вид промоције, поручују из ове организације.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here