На снази привремена забрана саобраћаја за теретна возила, аутобусе и кампере

Данас је ступила на снагу привремена забрана саобраћаја за теретна моторна возила, аутобусе и кампере од 15. јуна до 15. септембра. У овом периоду од 17.00 до 22.00 часова привремено је забрањујен је саобраћај теретних моторних возила, чија највећа дозвољена маса прелази 7,5 тона, на појединим д‌јеловима магистралних и регионалних путева, саопштено је из Управе полиције.

Ријеч је о магистралном путу Гранични прелаз Дебели Бријег – Херцег Нови – Котор – Тиват (Кртолска раскрсница) – Будва – Бар – Улцињ – гранични прелаз Сукобин, Подгорица – Сотонићи – Петровац, Подгорица – Миоска – Колашин и Подгорица – Цетиње – Будва.

На регионалним путевима Котор – Тројица (раскрсница са М-1), општина Котор, до мјеста Крстац (раскрсница са Р25), општина Цетиње, Бар 2. – (тунел “Ћафе”, раскрсница са М-1) општина Бар, до мјеста Кам мост – Круте (раскрсница са М-1) општина Улцињ,за ова возила саобраћај је забрањен од 07.00 до 22.00 часова.

Осим тога, привремено се забрањује саобраћај аутобуса категорије М 2 и М 3 (лаки и тешки аутобуси и тзв. комби возила) и специјалних путничких возила за становање – тзв. кампера, у периоду од 15. јуна до 15. септембра 2024. године, сваким даном у временском периоду од 00.00 до 24.00 часа на дионицама регионалних путева: од мјеста Крстац (раскрсница са Р25), општина Цетиње до мјеста Тројица – Котор (раскрсница са М-1), општина Котор, из смјера Његуша у смјеру Котор , дионица Бар 2. – (тунел “Ћафе”, раскрсница са М-1) општина Бар, до мјеста Каменички мост – Круте (раскрсница са М-1) општина Улцињ, у оба смјера, осим аутобуса који обављају јавни градски превоз путника и дионица Међувршје – Ловћен, од паркинга до Маузолеја, у оба смјера.

Забрана  се не односи се на возила са првенством пролаза, возила за одржавање путева и ПТТ инсталација, возила за помоћ на путу, пецијална возила за превоз животиња, бетона, асфалтне масе и хладњаче које превозе лако кварљиву робу, возила која врше транспорт воде, као ни на возила за превоз опасних материја на дијелу маг. пута М-1, од граничног прелаза Дебели Бријег преко Херцег Новог и Каменара до кружног тока у мјесту Липци.

Поред стриктног поштовања забрана из донијете наредбе, полицијски службеници ће предузети мјере како би се спријечило формирање колона теретних моторних возила по завршетку трајања забране, што је био чест случај претходних година, на начин што ће дозволити укључивање у саобраћај теретних возила, тако да између свака два укључивања прође временски период од најмање пар минута, а возачи теретних моторних возила ће се упозоравати да су дужни држати прописано одстојање између возила.

Новина у односу на претходни, десетогодишњи период од када се доноси ова наредба, јесте што се овом наредбом забрањује и саобраћај аутобуса на три регионална путна правца наведена у тачки II наредбе, као и специјалних путничких возила за становање – тзв. кампера, па је потребно посебну пажњу посветити поштовању одредби тачке II ове наредбе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here