У част Дана града изложба олд тајмера: Прича која с годинама више вриједи

На платоу испред зграде Општине Херцег Нови данас је, као један од програма у част обиљежавања Дана града, уприличена изложба олд тајмера који су својеврсна атракција за све љубитеље аутомобила. Своје „љубимце“ изложило је 20 власника из Херцег Новог и других црногорских градова, као и из Дубровника.

Изложбе попут ове прилика су да се шира јавност погледа како су некада изгледали аутомобили, али и анимирају млади да заволе и чувају возила која наслиједе, казао је један од власника олд тајмера Самир Јаха.

-Често смо, као и данас, заједно на изложбама са пријатељима из нашег града, Бара, Улциња, Дубровника. Недавно смо основали и први олд тајмер клуб у Херцег Новом „Љубитељи  Volkswagen бубе“. Намјера нам је да оваква дружења постану традиција, да окупљамо људе који воле ову врсту аутомобила како бисмо обогатили туристичку понуду, а истовремено и анимирамо што већи број младих људи да она аута која наслијеђују чувају и користе“, казао је Јаха и захвалио на подршци Општини Херцег Нови и градској Туристичкој организацији, као и организаторима изложбе.

Како је додао, радује их што је значај очувања олд тајмера препознат у Црној Гори кроз недавно усвојене законске прописе за изглед таблице и власничког документа који омогућава различите повољности и додатно мотивише власнике.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here